Kotkan Lakitoimisto Logo Kompassi

perunkirjoitus Kotkan lakitoimiston kanssa Sujuu vaivattomasti

Kotkan lakitoimisto auttaa sinua perunkirjoituksissa alusta alkaen.

Ota meihin yhteyttä, niin kartoitetaan tarpeesi.

oikein toteutettu perunkirjoitus säästää sinulta aikaa ja vaivaa

Läheisen menettäminen on aina tavalla tai toisella elämää liikuttava kokemus. Se tuo mukanaan monia muutoksia joihin sopeutuminen voi olla uuvuttavaa. Emotionaalisesti raskaana aikana vainajan läheisillä on monia asioita hoidettavana ja ajateltavana, joista yksi välttämätön ja lakisääteinen asia on perukirjan laatiminen.

Miksi kannattaa käyttää lakitoimiston palveluja apuna perunkirjoitukseen liittyvissä asioissa?

Kokenut lakitoimisto osaa ottaa juuri sinun tilanteesi huomioon ja auttaa laatimaan perunkirjoituksen vastaamaan tarpeitanne kokonaisvaltaisesti.

Hyvin laadittu perukirja toimii omaisuusluettelona ja palvelee näin pesänselvitystä ja perinnönjakoa. Perukirja antaa tietoa pesän osakkaille jaettavasta omaisuudesta ja sen laajuudesta, sekä helpottaa kuolinpesän asioiden hoitoa jatkossa.

Perukirja toimii myös veroilmoituksena, jonka perusteella perintövero määräytyy, ja siksi sen huolellinen laatiminen auttaa välttämään turhia ongelmia verotuksen kanssa jatkossa. Hyvin laadittu perukirja herättää luottamusta kaikkien kuolinpesän osakkaiden kesken, sekä viestii veroviranomaiselle, että kuolinpesän asiat ovat muiltakin osin kunnossa.

Perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta. Kuolinpesän osakas joka hoitaa jäämistöä, on velvollinen toimittamaan perunkirjoituksen. Mikäli perunkirjoitusta ei toimiteta määräaikaan mennessä, osakas voi joutua henkilökohtaiseen vastuuseen vainajan velasta. Tämä on hyvä ottaa huomioon prosessin alusta alkaen.

Perunkirjoitus Kotkan Lakitoimiston kanssa auttaa sinua säilyttämään mielenrauhasi.

Ammattilaisen kanssa voit välttyä turhilta huolenaiheilta:

 1. Perhesuhteet. Perhe ja suku ovat vääjäämättä mukana perunkirjoitusta laadittaessa. Joskus perunkirjoitus nostaa pintaan tunnekuohuja, jolloin osaava lakimies voi toimia sovittelijana. Hyvässä hengessä tehty perunkirjoitus auttaa sovun säilymisessä myös jatkossa.
 2. Tarvittavien asiakirjojen toimittaminen. Perunkirjoitusta varten on hankittava joskus suurikin määrä eri asiakirjoja. Jotta kaikki asiakirjat tulevat varmasti hankituksi, ja jotta verohallintoon toimitetaan oikeat asiakirjat oikeassa ajassa, lakitoimisto auttaa sinua asiakirjojen hankinnassa ja kokoamisessa.
 3. Neuvonta. Kotkan Lakitoimisto tarjoaa apua ja tukea perunkirjoitusprosessissa. Et ole yksin kysymystesi kanssa, vaan voit tarvittaessa kysyä lisätietoja asiantuntijalta.
 4. Vältä yllätykset tulevaisuudessa. Kun kaikki tarvittavat asiakirjat ja toimenpiteet ovat etukäteen tiedossa, valmistelu on nopeaa ja säästää rahaa. Hyvällä suunnittelulla voit välttää ikävät veroyllätykset tulevaisuudessa.
 5. Hyvä lakimies toimii myös henkisenä tukena. Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, hyvä lakimies toimii myös henkisenä tukena perunkirjoituksen laatimisen ja perinnönjaon aikana.

Kotkan Lakitoimistossa olemme omistautuneet auttamaan sinua prosessin kaikissa vaiheissa aina lain ymmärtämisestä sen varmistamiseen, että kaikki asiat on hoidettu huolellisesti ja lyhyehköjä määräaikoja noudattaen.

Miten perukirjan laatiminen Kotkan Lakitoimiston kanssa käytännössä hoituu?

 1. Ota yhteyttä ja sovi kanssamme alkuneuvottelu
 2. Autamme sinua kokoamaan tarvittavat asiakirjat ja tiedot perunkirjoitusta varten. Perunkirjotusta varten tarvitaan mm. sukuselvitys vainajasta, tiedot vainajan ja lesken varallisuudesta ja veloista, tiedot testamentista sekä avioehtosopimuksesta.
 3. Mikäli on tarve ilmoitusten tekemiseen, teemme ne tässä vaiheessa.
 4. Perunkirja laaditaan asiakirjojen ja käytyjen keskustelujen pohjalta.
 5. Kun perunkirja on valmiiksi laadittu, pidämme perunkirjoitustilaisuuden, jonne kutsuttuina voivat halutessaan osallistua kaikki kuolinpesän osakkaat. Perukirjoitustilaisuudessa saat perukirjan itsellesi säilytettäväksi.
 6. Lopuksi Kotkan Lakitoimisto toimittaa perunkirjan puolestasi verohallintoon, onhan perukirja myös veroilmoitus. 

Olemme täällä sinua varten. Ole yhteydessä ja sovitaan tapaamisesta!

ota yhteyttä, niin selvitetään miten voimme auttaa sinua

Lähetä viesti alla olevalla lomakkeella. Kerro mitä asiasi koskee, niin olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.

Voit myös soittaa numeroon 050 466 5402

OTM Samuli Heiskanen auttaa sinua perunkirjoituksiin liittyvissä kysymyksissä.

* merkityt kohdat on täytettävä viestin lähettämiseksi

Useimmin kysytyt kysymykset:

Nämä kysymykset nousevat usein esiin perunkirjoitusta tehdessä. Alta löydät vastauksen yleisimpiin kysymyksiin, mutta mikäli jonkin asiaa jää vielä askaruttamaan sinua, niin voit esittää meille kysymyksesi viestillä tai soittamalla.